1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. По-строги правила за отглеждането на кучета в Германия

По-строги правила за отглеждането на кучета в Германия

На много места в Германия приютите са препълнени

Нови правила за отглеждането на кучета смята да въведе германското земеделско министерство. Ведомството на Юлия Кльокнер иска да забрани връзването на верига, а развъдниците и зоомагазините ще бъдат подложени на по-строг контрол.
 
В интервю за немски вестник Юлия Кльокнер изтъкна, че в бъдеще служителите в развъдниците за кучета ще са длъжни да обгрижват поне по 4 часа на ден новородените и да обръщат достатъчно внимание на животните.
На фона на нарасналата по време на пандемията популярност на домашните любимци по-строги правила ще има и за зоомагазините. Персоналът там е на първа линия, когато човек поиска да си вземе куче. Затова министерството на Кльокнер ще издаде заповед, която да регулира обучението на продавачите в тези търговски обекти.
 
В същото време тя призова хората, които по време на коронакризата са си взели животно, да не го изоставят, каквито случаи зачестяват през последно време. На много места в Германия приютите са препълнени и не могат да приемат нови животни. 
 
За да подобри ситуацията, ведомството е създало сайт, където бъдещите собственици на домашен любимец могат да проверят дали са в състояние да го гледат и какво точно животно да си вземат.
"Така хората ще си спестят неприятни изненади", допълни Кльокнер. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.