1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Почерпен мъж краде 12 заека за Коледа и отива на съд

Почерпен мъж краде 12 заека за Коледа и отива на съд

Делото ще се гледа на 26 септември в Районен съд – гр. Балчик

12 заека от породата „великан–чинчила“ е откраднал 42-годишен мъж от село Царичино, община Балчик. Това е станало на 22 декември миналата година, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд – гр. Добрич. Делото ще бъде гледано утре, 26 септември, в Районен съд- гр. Балчик.

След почерпка с 200-300 грама ракия в следобедните часове, мъжът решил осигури вкусна мръвка за коледната си трапеза. След като взел „мъдрото“ решение, той влязъл в имота на потърпевшия и решил да провери какво има в стопанските постройки. Почерпеният прескочил металните врати и видял клетките за отглеждане на зайци. Бързо се снабдил с чувал от захар и започнал да събира вътре скокливите животни. В резултат на „акцията“, мъжът успял да си тръгне с 12 заека, които занесъл в дома си и пуснал в кухненското помещение.  

На следващия ден той повикал свой приятел, който по-късно става свидетел по делото, и го помолил да заколи четири от зайците. Така за коледните празници те си приготвили печено заешко на фурна и поканили още един свой приятел на трапезата. Мъжете се справили с ястията. През това време пуснатите в кухнята на подсъдимия осем заека успели да избягат. Подсъдимият решил, че все пак трябва да си върне изгубените дългоухи животни и тръгнал да ги гони. Успял да хване само един от тях.

Вещото лице, изготвило съдебно-оценителна експертиза, е установило, че стойността на 12-те заека от породата „великан–чинчила“ възлиза на 258 лв. по пазарни цени. Кръстоската се отглежда за месо и е много добра за развъждане.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.