1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. „Подкрепяме българщината" не е обещание, а клетва

„Подкрепяме българщината" не е обещание, а клетва

„Подкрепяме българщината“ и Фермерски пазар са запазената марка на НФ „Семе българско“ и тази година те ще съберат на едно място повече от 90 изложители

В  парк „Казармите“ в Севлиево, на 16 и 17 април, от корена до върха всичко ще е българско. Участниците в базар "Подкрепяме българщината" ще представят традиционни предмети от българския бит, облекла и културни ценности, характерни за района, в който живеят. Всички те работят с ръцете си, влагат не само умения и знания, но и много любов, създавайки изделията си. Всички те вярват в силата на българския дух и не търсят чуждите богатства, защото знаят с всичките си сетива, че по-хубаво от българското няма.

Към щандовете на майсторите-занаятчии ще прибавим изобилието от стоки на фермерите и селскостопанските производители, изложители във Фермерския пазар „ОТ БГ“. Истински български вкус, храни и напитки, произведени от екологично чисти продукти, биохрани, зърнени култури, масла, диетични храни, ядки, подправки, халва, локум и още много дурги любими продукти ще се предлагат и в двата фестивални дни.

Тази година сме предвидили отделен кът от Фермерския пазар, в който да се включат най-малките местни производители от цялата област. Те ще предлагат на посетителите изделия от селскостопанския двор, местни изделия, домашно приготвени храни от продукти, отглеждани в екологично чисти условия, по начина, по който са се трудили, произвеждали и отглеждали птици, бозайници или добитък нашите баби и дядовци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.