1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Подобряване на качеството на суровото мляко и възможности за подпомагане на млекопроизводителите по национални и европейски схеми

Подобряване на качеството на суровото мляко и възможности за подпомагане на млекопроизводителите по национални и европейски схеми

Съвместен семинар на НССЗ, МЗХ, БАБХ, Тракийски университет - град Стара Загора и асоциации на млекопроизводителите

Утре, 14 април 2016 г. в София Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), Министерството на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните, Тракийски университет - град Стара Загора и асоциации на млекопроизводителите ще проведат съвместен информационен семинар на тема „Подобряване на качеството на суровото мляко и възможности за подпомагане на млекопроизводителите по национални и европейски схеми“. Събитието ще се проведе от 09:00 часа в зала „Европа“ на хотел „Рамада“, бул. Мария Луиза № 131.

По време на семинара фермерите ще бъдат запознати с мерките за подобряване на качеството на суровото краве мляко в България и възможностите за подпомагане на млекопроизводителите по схеми за преходна и национална помощ и схеми за обвързано с производството подпомагане, както и с мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Други специализирани теми, които ще бъдат разгледани са факторите за добиване на качествено мляко и дейностите в подкрепа на преодоляването на трудностите в млечния сектор и повишаване на качеството на суровото мляко.

Събитието е част от инициативата службата за продължение на активната дейност за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“. Предстоящите съвместни информационни мероприятия на НССЗ може да намерите на интернет страницата на Службата в раздел „Обучения и информационни дейности“.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.