1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му

Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му

Конференция организирана от Институтът за стратегии и анализи

Институтът за стратегии и анализи (ИСА) организира конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“. Събитието ще се състои на 13 ноември от 10:30 часа в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център (София, бул. „Цариградско шосе“ 147).

Проявата е под патронажа на Министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Ще участват инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. В дискусията ще вземат участие и представители на фирми-производители на грозде и вино.

По време на конференцията ще бъде отчетена първата финансова година от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Ще се обявят възможностите пред бизнеса в началото на втората финансова година, която започна от 16 октомври 2015-а. Ще бъдат представени и новите правила в лозарския сектор, които влизат в сила от 1 януари 2016 година.

Меглена Михова от Probegex ще представи yникалните възможностu за маркетинг на българските винопроизводители, които се създават с организирането в Пловдив през 2016 г. на Concours Mondial de Bruxelles, най-престижният международен винен конкурс.

ПРОГРАМА

10,30 ч. – 10,45 ч. - Поздравление от министъра на земеделието и храните Десислава Танева
10,45 ч. - 11,00 ч. - България: домакин на най-престижния независим международен конкурс за вино (Concours Mondiale de Bruxelles 2016).
Възможности за поставяне на страната ни на световната винена карта. - Меглена Михова, Probegex
11,00 ч. - 11,20 ч. - Анализ на резултатите от първата финансова година от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. и представяне на възможностите пред бизнеса в началото на втората финансова година. Новите правила в лозарския сектор от 1 януари 2016 . - инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.
11,20 – 11,35 ч. - Предизвикателства през лозаро-винарския сектор през 2016 г. - Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.
11,35 ч. - 12,15 ч. - Дискусия
12,15 ч. - 12,30 ч. - Местните български винени сортове -
инж. Станимир Стоянов, Съюз на енолозите в България
12,30 ч. - Дегустация на вина от местни български винени сортове

Предвидена е още дегустация на вина от български сортове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.