1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Полицията в германската провинция Долна Саксония е на път да назначи три лешояда

Полицията в германската провинция Долна Саксония е на път да назначи три лешояда

Екипът, работещ с пернатите, покани за първи път зрители на тяхна тренировка

Полицията в германската провинция Долна Саксония е на път да назначи три лешояда. Уникалният проект постепенно придобива очертания, след като екипът, работещ с пернатите, покани за първи път зрители на тяхна тренировка, предаде ДПА.

Лешоядите, които вече са получили имената си Шерлок, Мис Марпъл и Коломбо, ще имат изключително отговорната задача да подпомагат полицията в издирването на изчезнали хора, при сигнали за пострадали или при убийства в труднодостъпни гористи и скални региони.

Така наред с кучетата-инспектори, лешоядите ще помагат в полицейски разследвания, когато трябва да бъдат претърсвани огромни площи, за да бъде спасен човешки живот или за да бъде намерено тяло на жертва на престъпление.

Макар и доста своенравни, лешоядите се поддават на тренировка и след сериозна работа с тях стават изключителни следотърсачи, твърди един от треньорите им Герман Алонсо.

Идеята за проекта идва от полицейски служител, приятел на природата. Повлиян от силата на духа на животните в скалистите планини, той започва да работи за реализиране на идеята и намира подкрепа за нея от федералната криминална полиция.

Интерес към идеята проявяват от полицията и в други германски провинции, а така също и от Австрия и Швейцария.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.