1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Полша и Великобритания с общи позиции по ОСП

Полша и Великобритания с общи позиции по ОСП

Съгласие има по въпроса, че европейските субсидии за т.нар. „стари" и „нови" държави в ЕС трябва да бъдат изравнени

Великобритания и Полша се обединиха около искането за намаляване на директните плащания и увеличаване на средствата за развитие на селските райони в рамките на Общата селскостопанска политика. Британският министър на земеделието Джим Пейс заяви, че е необходима диверсификация на подкрепяните проекти, „като се насърчават стопаните и преработвателната промишленост да инвестират в нови производствени системи, модернизация и справяне с предизвикателствата", предаде ЕUbusiness.

След разговори със своя полски колега Марек Савински, британският министър поясни, че са постигнали съгласие по реформа на ОСП, която да я направи „по-динамична, иновативна и конкурентна" политика. Но докато Лондон настоява за намаляване на бюджета й, то Варшава иска той да остане непроменен след 2013 г.

Съгласие има по въпроса, че европейските субсидии за т.нар. „стари" и „нови" държави в ЕС трябва да бъдат изравнени.

През изминалата седмица европейският комисар по земеделие Дачиан Чиолош представи предложенията на ЕК за развитие на политиката след 2013 г. В тях се предвиждат три възможности за реформа, които ще бъдат подложени на обсъждане.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.