1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. ПП "Обединени земеделци": Новата ОСП трябва да е по-справедлива и ефективна

ПП "Обединени земеделци": Новата ОСП трябва да е по-справедлива и ефективна

С 20% са намалели регистрираните земеделски производители от началото на еврочленството ни до днес

„Българските производители се нуждаят от по-ефективна и по-справедлива Обща селскостопанска политика (ОСП), която да отчита възможностите и нуждите на родните фермери.” Това е позицията на ПП "Обединени земеделци" за новата ОСП, чиито промени се дебатират в Брюксел и в страните членки. Тя бе заявена на пресконференция в София от председателя на партията Петя Ставрева и от зам.-председателя Георги Каркъмов.

Позицията на България по отношение на приоритетите в аграрната политика на Общността в периода до 2020 г. трябва да е съобразена с цялостната дългосрочна визия за развитието на земеделието и селските райони у нас, заявиха от съюза. Страната ни трябва да участва активно в дебата за промяната на ОСП и да предлага успешни решения за ефективна подкрепа на земеделието и селските райони у нас, адекватни на нуждите на българските производители, посочиха от ПП "Обединени земеделци"

За нас е изключително важно през новия програмен период, който започва през 2014 г. бюджетът на ОСП да бъде запазен. Що се отнася до субсидиите, те трябва да бъдат изравнени, за да няма ощетени фермери”, е становището на организацията.

От партията настояват още през 2014 г. за има изравняване на субсидиите в държавите-членки. Солидарният подход означава: с новия програмен период всички производители да са равнопоставени, посочиха от Обединени земеделци.

В условия на липса на адекватно национално финансиране именно евросредствата се оказват основна подкрепа за българското земеделие. И в бъдеще те ще са сериозен фактор за продължаване на процеса на модернизация на земеделското производство и за развитие на селските региони у нас, подчерта Петя Ставрева.

Целия материал за позицията на ПП "Обединени земеделци" за новата ОСП четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.