1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Празник на виното и хляба организират в Бургас

Празник на виното и хляба организират в Бургас

Събитието ще се проведе в Експозиционен център "Флора"

Винарни изби, магазини за вина и производители на домашно вино от страната ще участват в Празника на виното и хляба, чийто домакин ще бъде Експозиционен център "Флора" на 26 ноември 2016 г..

Предвидена е дегустация, където всеки посетител може да пробва без ограничение десетки български вина. Ценителите ще открият качествени вина с уникален вкус и аромат от различни региони в България - Каберне фран, Мерло, Совиньон блан, Шардоне, Траминер, Пино ноар, Мискет, Ризлинг, вино от арония и др.

Читалищни колективи освен с фолклорна програма ще се представят с хлябове, питки, гевреци, тестени изделия, млади и отлежали домашни вина.

Празникът ще продължи през целия ден и ще бъде съпътстван от изложба-базар на домашно приготвени тестени изделия от различни видове бели и пълнозърнести брашна от пшеница, ръж, лимец, елда, просо, царевица. Ще бъдат представени обредни хлябове, които се месят за различните празници от народния календар - Великден, Боговица за Коледа, обредни пити за сватба, за Архангелов ден, за Трифон Зарезан, за Гергьовден и много други семейни празници.
Празникът е съпътстван от фермерски пазар за чисти храни и продукти.

Събитието се организира от СНЦ Общности Опознаване Култура със съдействието на РЕКИЦ "Читалища" - Бургас и Съботен фермерски пазар "Славейковото пазарче" в Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.