1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Председателят на ССА проф. д-р Тотка Трифонова откри изложение-базар „Цветна феерия“

Председателят на ССА проф. д-р Тотка Трифонова откри изложение-базар „Цветна феерия“

Изложението-базар ще продължи до 6 май

Щастлива съм да открия „Цветна феерия“, точно преди хубавия и обичан празник - Гергьовден, който е и тясно свързан със земеделието.Това заяви председателят на Селскостопанска академия проф. Тотка Трифонова при откриването на изложение-базар „Цветна феерия“, в парка пред администрацията в район „Младост“, Столична община. Тя благодари на учените, на работниците и на специалистите. „С дългогодишния си много тежък труд Вие създавате красота. Нека да имаме повече красота в нашия живот“, допълни проф. Трифонова.

Събитието се провежда съвместно от Института по декоративни растения-София към Селскостопанска академия и Столична община, район „Младост“ и  е под патронажа на кмета на района д-р Цвета Авджиева.

Изложението-базар ще продължи до 6 май, а в програмата са предвидени демонстрации на флорални композиции, детска цветна работилница и други. Предлагат се над 50 вида растения и стотици различни сортове. Сред тях са балконски каскадни цветя, петунии, сакъзи- кичести и алпийски, мушката, бегонии, едногодишни и многогодишни цветя за градини и саксийни стайни листнодекоративни подходящи за дома и офиса. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.