1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. През страната преминава студен атмосферен фронт

През страната преминава студен атмосферен фронт

Очакват се превалявания главно в планинските райони

По информация на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, днес (27.08.2012 г.) през страната преминава студен атмосферен фронт. Постепенно вятърът от запад-северозапад в цялата страна ще се усилва, до 15-20 м/сек, в Дунавската равнина временно до бурен - пулсации до 25 м/сек. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони, а към края на деня и през предстоящата нощ в Източна България ще превали и прегърми.

Най-интензивни ще са явленията в Североизточна България. Температурите ще бъдат между 25°С и 30°С, в Южна България и североизточните райони между 30°С и 35°С, в София 24°С-25°С.

В планините още преди обяд вятърът от северозапад ще започне до се усилва и към края на деня ще е бурен. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Родопите и Централна и Източна Стара планина ще превали и прегърми. През деня температурите ще се понижават и към 15 часа на 1200 метра ще бъдат около 18°С, на 2000 метра – около 12°С.

По Черноморието през по-голямата част от деня времето ще бъде слънчево, а вятърът слаб. Максимални температури между 31°С и 34°С. Вечерта ще има влошаване на времето – вятърът сериозно ще се усили, облачността увеличи и на места ще превали и прегърми. Температура на морската вода е 26°С-27°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.