1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Приморско, Созопол и Царево с общо рибарско сдружение

Приморско, Созопол и Царево с общо рибарско сдружение

Трите общини обединяват усилията си, за да подпомогнат рибарските сдружения в региона

„Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево" учредиха в Приморско рибарските сдружения на територията на трите общини. Учредители бяха 27 представители на 5 рибарски сдружения от Царево, 2 от Созопол и едно от Приморско. Те се запознаха с проектоустава и избраха 9-членен Управителен съвет с председател Милен Динев от рибарската група в Приморско. В него всяка община излъчи по трима свои членове, като задължително участва с по един представител на местната власт, съобщава econ.bg.

Трите общини обединяват усилията си, за да подпомогнат рибарските сдружения в региона в реализирането на местните нужди и инициативи.

Сдружението ще изработи интегрирана Стратегия за местно развитие, с която ще кандидатства за финансиране в размер на 3,6 млн. евро по Оперативна програма „Рибарство" и ще координира усилията на местните общности в реализирането й.

Основните мотиви за създаването на сдружението са свързани с възможностите за активизиране на местните хора за решаване на проблемите на територията и осъществяване на съвместни действия на публичния, частния и гражданския сектор за бизнес развитие и създаване на поминък и работни места, съобщи Burgasnews.com.

Местната стратегия ще изпълнява дейности, насочени към развитие на региона в сферите на конкурентоспособността на сектор „Рибарство", увеличаване на местния капацитет, запазване на идентичността на рибарските области и характерните за тях местни продукти.

Приоритети ще бъдат и опазването на околната крайбрежна среда, подобряването на качеството на живот и разнообразяването на икономическите дейности в рибарските области чрез развитие на услугите и бизнеса извън рибарския сектор.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.