1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Променливо, с превалявания и гръмотевици в Източна България

Променливо, с превалявания и гръмотевици в Източна България

Максималните температури днес ще бъдат между 23°С и 28°С

Според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Агенция „Фокус” днес (12.08.2012 г.) над западните райони времето ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над Централна България все още на места ще има краткотрайни валежи, но около и след обяд ще спрат, а облачността ще намалее. Над Източна България, през по-голямата част от деня, облачността ще се задържи предимно значителна, с валежи и гръмотевици.

Северозападният вятър временно ще се усили – в Дунавската равнина и по морския бряг ще бъде умерен. Максималните температури днес ще бъдат между 23°С и 28°С, в София 25°С.

По Черноморието ще има значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°С-26°С. Температурата на морската вода е 26°С-27°С.

Над планините в Централна и Източна България ще има значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Над масивите в западните райони облачността ще намалее и около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°С, на 2000 м около 12°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.