1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Прожекция на филма „Плодородни градове“

Прожекция на филма „Плодородни градове“

Снимка:

Събитието ще се проведе днес от 18:00 часа в Унгарски културен институт

Филмът „Плодородни градове“ ни отвежда в Будапеща – място с дълга и богата традиция в градското земеделие. Уникалното в тази традиция е, че корените ѝ могат да бъдат проследени до българските градинари, които живеят в Унгария от близо 150 години. Те са тези, които започват да отглеждат зеленчуци в унгарската столица и в покрайнините на града. До началото на 80-те години на миналия век, те отглеждат зеленчуци без пестициди и с много малко консумация на енергия.

„Плодородни градове“ дава възможността да се запознаем с няколко все още активни български градинари, както и с различни инициативи за градско земеделие, които се случват в Будапеща в наши дни. Каним Ви да видите историята на българските градинари в Будапеща и да поговорим как можем да възстановим и да засилим връзката с храната ни.

Дискусията е организирана съвместно с Унгарския културен институт в България. Проявата е насрочена за днес, 18 април 2016 г., 18.00 ч. Унгарски културен институт, ул. „Аксаков“ 16, Софи. Филмът е на Сузане Короши, асоциация „Les Films du Réveil“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.