Три отбора с уникални рецепти участваха в надпреварата „Най-вкусна чорба”
За трета поредна година Община Стара Загора организира празник за Никулден, за здравето и благоденствието на старозагорци.
Рекордьорите тази година в рибната надпревара бяха два 50-килограмови толстолоба и 40-килограмов амур.
Сред рибите, приготвени за празника, бяха шаран, тежащ 35 килограма и два амура по 37 килограма единия. Никулденската фиеста се вихри в центъра на града под вещото ръководство на кулинарния гуру Ути Бъчваров. Той дирижира и състезанието по рибени чорби, които се готвиха в три 40-литрови казана.
Три отбора с уникални рецепти участваха в надпреварата „Най-вкусна чорба”. Майсторлък показа тимът на журналистите, наречен „Щуките“. Другите отбори бяха „Сладкогласници“ от Народно читалище „Възраждане-1927“, с. Калояновец с „Рибена чорба по джанбазки и младите надежди от Професионалната гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора, които готвиха „Бистра рибена чорба”.
Самият Ути бърка риба плакия в най-големия тиган в България.
„Такива риби - красавици само в Стара Загора има“, категоричен бе телевизионният водещ, който твърди, че казан с чорба може да се спретне дори само с една от главите на отбраните екземпляри. В огромния му тиган потънаха още 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.