1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Рибна фиеста подари община Стара Загора на своите граждани

Рибна фиеста подари община Стара Загора на своите граждани

Три отбора с уникални рецепти участваха в надпреварата „Най-вкусна чорба”

За трета поредна година Община Стара Загора организира празник за Никулден, за здравето и благоденствието на старозагорци.
Рекордьорите тази година в рибната надпревара бяха два 50-килограмови толстолоба и 40-килограмов амур.

Сред рибите, приготвени за празника, бяха шаран, тежащ 35 килограма и два амура по 37 килограма единия. Никулденската фиеста се вихри в центъра на града под вещото ръководство на кулинарния гуру Ути Бъчваров. Той дирижира и състезанието по рибени чорби, които се готвиха в три 40-литрови казана.

Три отбора с уникални рецепти участваха в надпреварата „Най-вкусна чорба”. Майсторлък показа тимът на журналистите, наречен „Щуките“.  Другите отбори бяха „Сладкогласници“ от Народно читалище „Възраждане-1927“, с. Калояновец с „Рибена чорба по джанбазки  и младите надежди от Професионалната гимназия по обществено хранене  „Райна Княгиня“ в Стара Загора, които готвиха „Бистра рибена чорба”.

Самият Ути бърка риба плакия в най-големия тиган в България.
„Такива риби - красавици само в Стара Загора има“, категоричен бе телевизионният водещ, който твърди, че казан с чорба може да се спретне дори само с една от главите на отбраните екземпляри. В огромния му тиган потънаха още 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.