1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. С изключителен интерес от участници и посетители приключи Агра 2014

С изключителен интерес от участници и посетители приключи Агра 2014

Изложението е доказателство за положителното развитие на българското земеделие

Завърши Агра 2014 с много рекорди, благодарение на усилията на над 470 фирми от сферата на агробизнеса от 22 държави, които се представиха на изложението.

Около 30 000 гости от страната и чужбина са посетили Агра 2014.
Изключителният интерес се дължи на атрактивните експозиции, демонстриращи най-модерните технологии, техника, оборудване, инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, софтуерни решения за агробизнеса, научни разработки. Бяха показани 69 иновации, половината от които от световен мащаб.

Изложбата наистина е уникална, респектираща според бизнесменът  Георги Гергов.
Той определи сегашното издание на изложбата като най-силното от 2007 г. насам и подчерта, че това се дължи не само на  Международен панаир Пловдив, а и на активността на фирмите, както и на направените сериозни стъпки за развитие на селското стопанство от страна на правителствата през последните години. 

Силното присъствие на компании и организации от чужбина доказва, че в България агробизнесът има бъдеще и сме на правилния път, заяви Георги Гергов. Според него „Агра 2014“  засилва престижа и на панаира, и на българското селско стопанство.

Темата на седмичната анкета на Agro.bg беше: Ще оправдае ли своя имидж изложението "Агра 2014" в гр. Пловдив ?

50% от гласувалите са убедени, че изложението има доказано лидерство, благодарение на фирмите-изложителки, които са с утвърдени позиции в агросектора.
33%
очакват експозициите и изложителите да отбележат ръст в сравнение с 2013 г. и 17% смятат, че ако съпътстващата програма не е богата на делови събития,  това ще се отрази отрицателно на престижа на форума.

7% повече са били участниците на изложението. Повишение в инереса има при българските фирми. 96 компании са посетили за първи път Агра 2014. Програмата беше изпълнена с много събития,  сред които – конференции, лекции, семинари, кръгли маси, презентации и други, на които бяха предстaвени всички новости в земеделието и бяха дискутирани различни актуални теми.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.