1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. С концерт в Зоологическата градина в София отбелязват Европейската седмица на мобилността

С концерт в Зоологическата градина в София отбелязват Европейската седмица на мобилността

Снимка:

Събитието се организира от ИАОС и ще стартира на 18 септември от 11:00 часа

Изпълнителната агенция по околна среда ще отбележи Европейската седмица на мобилността с концерт от 11 часа на 18 септември в Зоологическата градина в София.

Европейската седмица на мобилността и тази година ще насърчи и подпомогне устойчивия градски транспорт сред местните и академичните институции, бизнеса и всички заинтересовани страни. Темата на инициативата е „Интелигентно и устойчиво придвижване – инвестиция за Европа“, а мотото „Интелигентно придвижване. Силна икономика“. Така празничните събития по случай Европейската седмица на мобилността целят стимулиране на екологосъобразни модели на придвижване и грижа за околната среда. 

За отбелязване на европейската инициатива Изпълнителната агенция по околна среда организира концерт в Зоологическата градина в София. Партньорите от фондация „Джазтет“ ще се погрижат за празничното настроение на посетителите с проекта си „Джаз за деца в Зоопарка”. Музикантите ще изпълнят любими детски песни в джазов аранжимент, както и класически и джазови пиеси с участието на публиката. Всеки е поканен на сцената да импровизира с перкусии, глас и инструмент, а организаторите обещават изненади за малки и големи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.