1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. С успех завърши благотворителната инициатива, подета от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич

С успех завърши благотворителната инициатива, подета от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич

Снимка:

На срещата присъстваха земеделски производители и председатели на кооперации, завършили учебното заведение

С успех завърши благотворителната инициатива, подета от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. По повод 110 години от създаването на учебното заведение, ръководството призова агробизнеса в Добруджа да подкрепи закупуването на земеделска техника.

53 200 лева – това е равносметката след приключване на благотворителната акция в подкрепа на Аграрната гимназия в Добрич.  Със събраните средства училището ще се снабди със сеялка, пръскачка и торачка за нуждите на учебната практика. 

На срещата присъстваха земеделски производители и председатели на кооперации, завършили професионалната гимназия. С тяхна помощ за 110-я си рожден ден учебното заведение събра над два пъти повече от нужните 20 000 лева за закупуване на пръскачка и торачка. Сред подаръците по повод празника на аграрното училище имаше още навигация за земеделска техника, сеялка, 10 кошера за пчели, пълен комплект доилна техника, дрон. С помощта на новата техника обучението ще отговори на съвременните изисквания на агробизнеса.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.