1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Само 61 сантиметра е висока най-малката крава в света

Само 61 сантиметра е висока най-малката крава в света

Най-голямата пък носи нежното име Блосъм

Само 61 сантиметра е висока най-малката крава в света. Тя носи името Маникям и живее в Индия. А най-голямата й посестрима е висока метър и 93, носи името Блосъм и обитава ферма в американския щат Илинойс, съобщава agrarheute.com.

Маникям е на 6 години и е висока колкото един среден лабрадор. Собственикът й Балакришан е земеделец и екоактивист от южноиндийския щат Керала. Купил я е като младо теле, заедно с няколко други на същата вързарст. Маникям обаче не пораснала. Когато Балакришан забелязал, че кравата не се развива нормално, започнал да й обръща специално внимание.

Въпреки това тя си останала малка. Затова семейството се обърнало към редакцията на книгата за рекорди, от където изпратили ветеринар да прегледа животното. Докторът не установил малформации и така Маникям вече официално е призната за най-малката крава в света, подобрявайки предишния рекорд от 69,07 сантиметра.

Блосъм пък живее във фермата на Пати Хенсън в Оринджвил, западно от Чикаго. Тя е от породата Холщайн и е закупена като осемседмично теле. Днес е на 16 години и е любимката на цялото семейство. С ръста си от 1,93 метра е записана като най-голямата крава в света. Гордата Пати има намерение да напише детска книга, разказваща историята на Блосъм. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.