1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Създадоха шоколад с едва 10% от обичайното количество калории

Създадоха шоколад с едва 10% от обичайното количество калории

Точката на топене, настъпва чак при 55 градуса

Швейцарският шоколадов гигант "Бари Калебо" обяви, че е успял да избави шоколада от двата му основни недостатъка - многото калории и склонността към разтапяне в най-неподходящи места и моменти, пише сп. "Шпигел". Компанията, която произвежда по 1.1 млн. тона шоколадови изделия годишно, е сътворила нов продукт с едва 10% от обичайното количество калории, както и точка на топене, която настъпва чак при 55 градуса по Целзий. При температури над 30 градуса, вместо да се превърне в сладка каша, той просто... се втвърдява, съобщава dnevnik.bg.

Оттук идва и името на революционната серия: "Вулкано", която има за цел да обърне тенденциите в Западна Европа и Северна Америка, където консумацията на шоколад напоследък драстично намаля покрай икономическата криза. Серията, която ще се появи на пазара под формата на шоколад или кекс, ще се хареса на консуматорите в борещите се със затлъстяването страни като САЩ. Благодарение на температурната си устойчивост новият продукт има шансовете да се реализира доста добре и в най-горещите части на земята, твърдят от компанията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.