1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. СДС предостави документ за корупционни практики в МЗХ и ДФ "Земеделие"

СДС предостави документ за корупционни практики в МЗХ и ДФ "Земеделие"

От ДФЗ разпространиха съобщение, че цитираното от СДС писмо е поредния фалшив документ

СДС обявиха, че разполагат с "чудовищни данни за корупция" в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и настоятелно призоваха за оставката на министър Мирослав Найденов. СДС представиха малка част от документация, която доказва, че Найденов е оказвал натиск върху шефа на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Светослав Симеонов. Става дума за писмо, което Симеонов е писал като зам.-шеф на ДФЗ до тогавашната шефка на фонда Калина Илиева на 25 юни 2010 г, пише mediapool.bg.

В писмото Симеонов казва: "многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата".

Има поне още десет констатации за оказван натиск. Този документ е от 25 юни 2010 г., като впоследствие същият Светослав Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", припомни Борис Марков, член на НИС на СДС, който представи писмото по време на пресконференция.

В отговор от ДФЗ разпространиха съобщение, в което се посочва, че цитираното от СДС писмо е поредния фалшив документ на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева. По техните думи под № 01-1102/1400 25.06.10 в деловодството на ДФЗ има съвсем друг документ, като текст и съдържание. Вероятно става въпрос и за фалшифициран подпис на сегашния изпълнителен директор  на ДФЗ Светослав Симеонов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.