1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ще продължат ли убийствата на делфини

Ще продължат ли убийствата на делфини

Министри на съд заради кървав ритуал

За 22 февруари е насрочено дело в Женева срещу убийствата на китове и делфини. Сред обвинените са министрите на риболова на Япония, Норвегия, Исландия, Гренландия и Фарьорските острови Хиротака Акаматсу, Лизбет Берг-Хансен, Йоун Бйарнасон, Ане Хансен и  Яков Вестергаард, предаде news.bg.

Причината за обвинението е, че на Фарьорските острови, принадлежащи на Дания, все още съществува срамен ритуал, свързан с избиване на делфини. Всяка година, само за 1 ден, хиляди делфини стават жертва на безумна традиция и жестоки ритуали. Те са преследвани от ловци и убивани безмилостно. По този начин се отбелязвало възмъжаването.

Независимо от действащите в Дания закони, забраняващи лова на делфини, "празници" като този продължават, тъй като Фарьорските острови са автономна област  имат собствени закони.
Многобройни снимки и клипове из интернет показват, че традицията скоро няма да отмре. Във Фейсбук е създадена на група, призоваваща към спиране на "нечовешкия фестивал". Над 45 000 българи вече са се включили в нея.

Идентичен скандал предизвика и бизнесът с продукти, произведени от жестоко избиваните в Канада тюлени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.