1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Слон в зоопарк рисува японска вишна

Слон в зоопарк рисува японска вишна

Юмека е на 4 години и събра погледите на посетителите на зоологическата градина в Итихара

Япония в момента се наслаждава на настъпването на пролетта и на сезона на цъфтене на сакурата. Посетителите на зоопарка в Итихара успяха да видят не само красивите цветове на японската вишна, всички присъстващи наблюдаваха слон, който рисува сакура върху платно.

Юмека е на 4 години и събра погледите на посетителите на зоологическата градина в Итихара. Азиатският слон, който се е научил да борави ловко с четката още преди 3 години, нарисува върху платното красив пейзаж, на който на преден план се открояваше дръвче с цъфнала сакура. Тази рисунка стана част 80 други картини, нарисувани от слона, които са изложени в магазина за сувенири на зоопарка.

Тази година цъфтенето на японската вишна, обявена за символ на страната, започна 5 дни по-късно от обичайното. По традиция в сезона на сакурата всички паркове в страната се препълени с хора, които си организират пикник под розовото небе от цъфнали дръвчета. Не са малко обаче и хората, които посещават японския зоопарк, където слонът Юмека рисува по две пролетни произведения на изкуството всеки ден и това ще продължи до края на месец април. След това за слона художник са предвидени други сезонни предизвикателства, които включват нарциси за лятото и коледни дръвчета за зимата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.