1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Снимка на домашния любимец подобрява работоспособността

Снимка на домашния любимец подобрява работоспособността

Снимка:

Изследването е проведено в университета в Хилошима, Япония

Поставянето на снимка с домашния любимец на бюрото помага да работим по-усилено, установиха японски учени. Поглеждането към снимки с малки кучета или котки може да подобри концентрацията с една десета, показало изследването. Учените установили, че хората, които гледат снимки на малки животинчета, се справят по-добре и по-бързо, отколкото тези, които гледат пораснали животни, отбелязва БГНЕС.

Експерти смятат, че по-добрата концентрация се дължи на факта, че сладката муцунка на животинчетата предизвиква положителни емоции, свързани с черпенето на мотивация от всичко, което носи радост, удоволствие и щастие. Изследването, проведено в университета в Хилошима, Япония, се основава на резултатите на три групи студенти. Едната група гледала снимки на малки кучета и котки, вторите гледали пораснали животни, а третата - снимки с вкусна храна.

Представянето на групата, гледаща снимки на малки четирикраки се подобрявало средно с 10%. Работоспособността на тези, които гледали фотоси на пораснали животни, също се подобрявала, но само със средно 5%. Съзерцаването на снимки с приятна храна не водело до подобряване на представянето. Откритието показва, че гледането на сладки снимки кара хората да проявяват повече внимание и да изпълняват задачите по-старателно и за по-кратко време.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.