1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Снимка на река Рейн беше продадена за впечатляващите 4,3 млн. долара

Снимка на река Рейн беше продадена за впечатляващите 4,3 млн. долара

Снимка:

Фотографията на Андреас Гурски е направена през 1999 г.

Снимка на река Рейн от германски фотограф беше продадена за впечатляващите 4,3 милиона долара в Ню Йорк, поставяйки рекорд за най-скъпата фотография, продавана някога на търг, пише inews.bg.

Озаглавената "Rhein II" снимка на Андреас Гурски е направена през 1999 г. Фотографията е панорамна и е част от серия, в която се включват още пет снимки, четири от които са в световноизвестни музеи, сред които Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк и Музеят "Tate Modern" в Лондон.

Зелено-сивкавият изглед към Рейн, който се очакваше да достигне цена между 2,5 и 3,5 милиона долара, в крайна сметка беше оценен от анонимен купувач за 4,3 млн. долара на търга на Christie's. Това не е първи впечатляващ резултат за Гурски – през 2007 г. - друга негова снимка, "99 Cent II Diptychon", достигна 3,35 млн. долара при наддаване на търг на Sotheby's в Лондон.

Предишният рекорд, поставен за фотография, продадена на търг, държи снимката "Untitled" на Синди Шерман, която беше продадена за 3,8 млн. долара през май т. г. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.