1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. София става балканска столица на предприемачеството

София става балканска столица на предприемачеството

Над 400 представители на малкия и средния бизнес идват на 7 юни за мегасъбитието на Обединени бизнес клубове

Над 400 представители на малките и средните предприятия участват на втората Балканска конференция на МСП. Домакин е Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени Бизнес Клубове (ОБК) със специалната подкрепа на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерството на икономиката. Мегасъбитието е в унисон с българското председателство на Съвета на ЕС и е под мотото “Успех = Иновации + Пазари + Финанси + Дигитализация”.

Над 200 български представители на МСП и над 150 предприемачи от Румъния, Гърия, Турция, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, както и от Италия, участват във форума”, заяви председателят на Управителния съвет на ОБК Веселин Халачев. По време на конференцията всички те ще имат уникалната възможност да намерят клиенти, инвеститори и партньори чрез специалните b2b мачмейкинг срещи. Обединени Бизнес Клубове организира индивидуални срещи на фирми от различни сектори – земеделие, туризъм, хранително-вкусова промишленост, текстилна промишленост, информационни технологии, машиностроене и др.

Дискусионната част на конференцията ще се фокусира върху европейските политики за развитието на малкия и средния бизнес през призмата на Small Business Act (нормативният акт на Европейската комисия за развитието на МСП), балканското партньорство за повече пазари, дигиталния пазар, европейските фондове и програми, както и върху достъпа до иновации.

Официални гости на събитието ще бъдат представители на българските власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

По време на форума, по случай 5-ия си рожден ден, Обединени Бизнес Клубове ще раздаде и първите си награди за подкрепа на малкия и средния бизнес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.