1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Специален филм за Долината на розите представят в Европарламента

Специален филм за Долината на розите представят в Европарламента

Снимка:

Инициативата е на Илиана Иванова, член на Европейския парламент

Специален филм за казанлъшката Долина на розите заедно с демонстрация на производство на козметичен продукт на основата на розово масло, произведено в регион Казанлък, ще бъде представен на 6 ноември в Европарламента. Инициативата е на Илиана Иванова, член на Европейския парламент, по чиято покана за Брюксел заминават кметът на община Казанлък Галина Стоянова и председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от Агенция Фокус.

Заедно с представители на местната власт, на държавни и областни институции в Стара Загора те ще участват във вечерта, посветена на България. Събитието е организирано от евродепутата Илиана Иванова, която е от Стара Загора. България ще бъде представена с емблематичната българска маслодайна роза и с прекрасните изпълнения на световноизвестното мецо-сопрано Веселина Кацарова, която също е родена в града на липите и поетите. Един от основните акценти във вечерта ще бъде филмът за Казанлък като географски център на България и столица на Долината на розите и тракийските царе.

Форумът ще бъде уважен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България Делян Добрев, от министъра на външните работи Николай Младенов, от Антонио Лопез Истуриз, генерален секретар на ЕНП, член на Европейския парламент, много евродепутати, представители на дипломатически мисии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.