Споделяне на опит от екологични ферми в Европа

„Грийнпийс“- България организира отворена дискусия

„Грийнпийс“- България организира отворена дискусия, на която участници в програмата за фермерски обмен FarmErasmus ще споделят информация за видяното и наученото по време на тяхното посещение във ферми в Белгия и Франция. Ще разкажат за използваните практики, какво са научили, зародили се идеи.
След представянето, ще има възможност за въпроси и дискусия, като всеки гост е добре дошъл да сподели и своя фермерски опит.

Фокусът на дискусията ще бъде върху две теми - животновъдство и овощарство.
 
Събитието ще се състои на 30.03.2017 г. в Туристически информационен център - Габрово, ул. „Опълченска“ 11, от 10:30 до 15:00 часа, като има предвидена и почивка за обяд.
Събитието е част от програма за обмен на знания в областта на екологичното земеделие, организирана съвместно от „Грийнпийс“ и фермери от цяла Европа. В рамките на инициативата четирима фермери от България посетиха стопанствата на производители в Белгия и Франция, които се специализират в екологичното земеделие. Целта беше участниците да придобият опит от първа ръка за устойчиви земеделски методи, вариращи от производство на собствен фураж за животни до намиране на свободни от синтетични химически пестициди алтернативи на отглеждането на различни земеделски култури.

Повече за програмата и участниците можете да научите тук:

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.