1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стара църква в Югоизточен Лондон се облече в тревист тапет

Стара църква в Югоизточен Лондон се облече в тревист тапет

Снимка:

Старата сграда е преобразувана в арт-галерия

Изявените британски художници Хедър Акройд & Дан Харви трансформираха една емблематична стара църква в Югоизточен Лондон, покривайки изцяло интериора й със слой от тучна зелена трева. Известна като Dilston Grove, църквата, преобразувана в арт-галерия, сега разполага с пищна зеленина, която ще продължи да расте с течение на времето, пише greentech.bg.

Dilston Grove, по-рано известна като мисионерската църква на колежа Клер, е църковна сграда в италиански стил, която е защитена като културен обект, и датира от 1900 г. През 1960 г. тя се превръща в място за художнически студиа. Сега е едно малко „скрито бижу“ на изкуството в Югоизточен Лондон. Меланхоличната атмосфера на галерията сега е ободрена от тревния интериор, въведен от Акройд и Харви.

Тревистият тапет е резултат от покриването на интериора на бившата църквата със семена, омесени добре в глина. Двамата художници измазали стените, терасите и таваните със сместа. След това оставили природата да завърши работата им с помощта на естествената светлина и мъничко помощ във вид на свежа вода от разпръсквател. Сега сградата е зашеметяващо красива, създавайки деликатен контраст между растежа на новото и разграждането на старото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.