1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Стартира симпозиум за хуманно отношение към животните

Стартира симпозиум за хуманно отношение към животните

Мероприятието ще се фокусира върху законодателството, най-важните въпроси и специфичните схеми за оценка на определени видове

Главна дирекция „Здраве и потребители“ към Европейската комисия, в партньорство с Федерацията на ветеринарните лекари в Европа (FVE), Съюзът на ветеринарните лекари в България, Българската агенция по безопасност на храните и Ветеринарният факултет към Тракийския университет, Стара Загора организират 9-ти регионален симпозиум по хуманно отношение към животните за практикуващи ветеринарни лекари.

Форумът стартира днес, 25 март и ще продължи до 26 март в Стара Загора. Проявата е  насочена към ветеринарните лекари в България и съседните страни. Целта е ветеринарните лекари да се запознаят в дълбочина с въпросите, свързани с хуманното отношение към животните.

Симпозиумът ще се фокусира върху законодателството, най-важните въпроси и специфичните схеми за оценка на определени видове. В допълнение към теоритичните презентации ще има практически занимания в животновъдни обекти и зоологическа градина, където участниците могат да приложат своите знания на практика.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.