1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български продукти ще участват в „Балканска биокошница“

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български продукти ще участват в „Балканска биокошница“

И още: Дали браншовият стандарт за производство на лютеница ще ни гарантира високо качество на този традиционен продукт

В новото издание на АГРОФОРУМ ще ви покажем атрактивното световно изложение „Агритехника“ в Хановер, което събра експерти от индустрията, земеделието, науката и консултантския сектор. Ще ви заведем и на юбилея, който отпразнува Добруджанския земеделски институт край гр. Генерал Тошево.

Тази седмица ще ви запознаем с подробности за целевия прием по мярка 121, който се отваря само за три групи бенефициенти – производители на плодове и зеленчуци, както и изпълняващи проекти по мерките 112 и 141.

След това стартираме с няколко теми от областта на хранителната индустрия. Първо, ще ви покажем уникално българско овче зелено сирене. За съжаление, то не може да се продава у нас според изискванията на Наредбата за директни продажби на храни от животински произход. Повече за това – само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И след този уникален български продукт, който се произвежда единствено в село Черни Вит, преминаваме към друга тема – тази за лютеницата, която е традиционна за нашата страна. От Нова година на пазара ще има и такава, произведена според браншовия стандарт, изготвен от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Ще ви разкажем какво се допуска в нейното съдържание и какво – не, а самите вие ще решите дали тя ще е атрактивна за вас.

Ако вече сте достигнали до прозрението, че тази седмица ви очаква едно предаване, посветено най-вече на производството на храните, не сте сгрешили. Защото накрая ще ви предложим и… балканска кошница с биопродукти. Така всъщност се нарича новият проект, чиято цел е да промотира произведени по биологичен начин продукти от България, Румъния и Гърция на общия европейски пазар, както и в трети страни. Как ще бъде осъществен той и какви стратегии са заложени в него – всичко това ще научите, когато си включите телевизора в точното време и на точния канал, където ще ви очаква предаването за селското стопанство АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.