1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български сорт пшеница с награда за иновация

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български сорт пшеница с награда за иновация

И още: МИГ Лясковец-Стражица е една от най-добре работещите в страната

В последното за 2012 г. година предаване АГРОФОРУМ започваме с новината, че 125 млн. лева са договорирани по Оперативна програма Рибарство, а 19,10% са изплатените средства към средата на декември тази година. Ще ви разкажем за една от реализираните инвестиции у нас именно по оперативната програма.

Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството организира Национален форум на зооинженерите в България в град Хисар. За първа година той беше посетен от представители на организации и научни колективи от чужбина. За какво алармират селекционерите – ще видите само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Макар и със закъснение подходът ЛИДЕР вече се налага и в нашата страна като модел за развитие на местните общности. МИГ Лясковец-Стражица е една от най-добре работещите в страната. Доколко активни в кандидатстването с проекти са жителите на двете общини – ще видите единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

В предаването ще акцентираме и на ситуацията в овощарството и проблемите, които съпътстват сектора. Отговорите на тези въпроси потърсихме от ботевградския предприемач Цветан Цеков – един от най-големите биопроизводители на ябълки и круши в страната.

Награда за иновация за създадения нов сорт пшеница получи селекционерът от Добруджанския земеделски институт проф. Николай Ценов. Отличието е от Четвъртото национално изложение „Изобретения, технологии и иновации“, организирано от Съюза на изобретателите в България.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 29.12.-05.01.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.