1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: До няколко години българското вино ще стане разпознаваем бранд в САЩ, Швейцария и Китай

Тази седмица в АГРОФОРУМ: До няколко години българското вино ще стане разпознаваем бранд в САЩ, Швейцария и Китай

И още: Защо сем. Тодорови от добричкото село Победа не се отказват от животновъдството

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви дадем отговор на въпроса модно ли е да се купува земя и забогатява ли се от нея? Коментарът ще бъде на Радослав Христов, зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Няма да подминем и темата за българското вино – защо все още нямаме собствено лице и бранд, за да се представим пред света и възможно ли е то да стане една от любимите напитки на потребителите в САЩ, Швейцария и Китай? Това е предизвикателна задача, но не и неосъществима.

Любовта към животните не е достатъчна, за да практикуваш успешно фермерство. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви покажем как Ангелина и Тошко Тодорови от добричкото село Победа се справят с предизвикателствата в животновъдството.

Аграрната ни наука все още активно работи въпреки недостатъчното финансиране. Нещо повече – учените у нас ще работят по нови идеи и проекти, за да предоставят все по-конкурентни продукти на българското земеделие и животновъдство. Всичко това е разработено във „Визия 2020“. Подробности за амбициозния документ ще разкаже проф. дтн Валентин Бъчваров, главен научен секретар на Селскостопанската академия.

И като доказателство, че нашите учени не спират да подпомагат практиката с нови продукти, ще ви разкажем за една от най-новите им разработки. Това е хибрид домат, който може да намери отлична реализация както на свежия пазар, така и за преработвателната индустрия. Също така ще се фокусираме върху още една интересна българска разработка – биоинсектицид, получен от индустриални неоползотворени отпадъци от цигареното производство.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 13.04.-20.04.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.