1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Един от водещите доставчици на агротехника у нас ще празнува 20-годишен юбилей

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Един от водещите доставчици на агротехника у нас ще празнува 20-годишен юбилей

И още: Как действа схемата за подпомагане на качественото производство на плодове и зеленчуци

Тази седмица ще ви заведем на 75-ото издание на авторитетното агробизнес изложение SIMA в Париж. Както винаги, то привлече интереса на земеделската общност от всички континенти. Вълнуващо и пищно, за пореден път събитието доказа, че е сред водещите световни агробизнес форуми. Разбира се, изложението беше посетено от много български фермери, които получиха уверението на фирмите дистрибутори, че в най-скоро време представените иновации ще бъдат и у нас.

Партньорството между фермерите и доставчиците на агротехника у нас се базира на взаимно доверие, професионализъм и стремеж към една обща цел – постигане на високи резултати в земеделието чрез внедряване на най-модерните технологии при агротехниката. Ще ви разкажем за един от водещите доставчици у нас на агротехника, който през този месец ще отбележи 20-годишен юбилей.

Преди сеитбата на царевицата и слънчогледа се отправяме към Аграрния университет в Пловдив, за да научим нещо повече за най-новите хибриди от гледна точка на науката. Ще посетим и земеделски производители, които ще разкажат за опита си в отглеждането на двете пролетни култури.

Производството на качествени български плодове и зеленчуци ще бъде подкрепено за първи път по схема, която стартира миналата година. Изплащането на субсидиите се очаква да започне през пролетта. Как работи схемата – вижте гледните точки на МЗХ, БАБХ и АЗПБ. 

Ранното освобождаване на царевицата от плевели е от съществено значение за по-нататъшното й развитие през вегетацията. Но кое е най-новото решение на агрохимията, което дава свобода на приложение и гъвкавост по отношение на климатичните условия – ще ви разкажат двама водещи зърнопроизводители.

Цените на пшеницата ще бъдат решени две-три седмици преди жътва, прогнозира главният изпълнителен директор на Софийската стокова борса Васил Симов. И все пак това зависи от редица фактори, които ще окажат влияние върху пазара. Повече подробности – тази седмица в АГРОФОРУМ.

Нови технологии в селекцията на пролетни култури, които ще ви помогнат да се справите с трудните ситуации на полето, бяха представени на семинар в Пловдив.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 23.02.-02.03.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.