1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Горнооряховският суджук - първият български деликатес със защитено географско указание

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Горнооряховският суджук - първият български деликатес със защитено географско указание

И още: От 2012 г. тръгва схемата за държавна помощ за изграждане на обекти за търговия на собствена продукция на животновъдите

И в последната седмица за отиващата си година предаването АГРОФОРУМ отново е с вас, за да ви покаже всичко най-важно, което се случва в агробизнеса. 2011 г. приключва с добри новини за бенефициентите по Агроекологичната мярка и за тези, които са в райони с природни ограничения. За първи път те получиха своите европейски субсидии и национални доплащания преди края на годината. Добра новина има и за три фирми, които произвеждат Горнооряховски суджук. Българският традиционен деликатес получи наименованието защитено географско указание. Какво означава това – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Едно от известните лица в агробизнеса – Емилия Гигова, стана „Евробизнес дама“ на 2011 година преди броени седмици. С гъвкав мениджърски подход и с модерна визия за бъдещето тя е успяла да се утвърди във важна ниша от земеделието, свързана с храненето на растенията. Среща с чаровната дама – само в АГРОФОРУМ, броени часове преди да изтече старата година.

По традиция в предаването подготвяме тема за развитието на селските райони с помощта с евросредства. В тази връзка мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” е отворена за прием от 28 ноември тази година до 27 май 2012 г. Проектни предложения могат да подават общини, които искат да изпълнят дейности, пряко свързани с изграждане или подобряване на центрове за социални услуги за деца и младежи, предвидени в Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”.

В края на 2011 г. ще направим анализ на интереса на животновъдите към Наредба № 26, отнасяща се до изискванията за осъществяването на директни доставки на храни от животински произход. И най-важното – подготвили сме ви изчерпателен материал за държавната помощ, която ще подпомогне животновъдите да отворят обекти за продажба на своята продукция.

От целия екип на АГРОФОРУМ – Весело посрещане на Новата 2012 г. Бъдете здрави, щастливи и останете наши верни зрители!

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.