1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Има ли резултати от предприетите мерки за борба с нелегалния внос на препарати за растителна защита

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Има ли резултати от предприетите мерки за борба с нелегалния внос на препарати за растителна защита

И още: Кой е единственият производител на памук в Добруджа

Партньорство между наука, образование и бизнес. И в тази връзка ще ви кажа, че една от най-желаните аграрни специалности е растителната защита. Професията е престижна и предизвикателна, а младите специалисти – са търсени от бизнеса.

Ръст на използваните препарати за растителна защита у нас, но въпреки това се отчита намаляване на оборотите на фирмите, занимаващи се с внос и дистрибуция с около 20%. Причината – сивият сектор, който има оборот около 32 млн. лв. Следват подробностите. 

Веганството – мода, етични възгледи или грижа за тялото? В миналото предаване ви запознахме с двама млади ентусиасти, които са превърнали веганството в бизнес, разчитайки на свои рецепти. Ето една от тях.

Новата стопанска година ще премине под знака още по-успешни решения в зърнопроизводството. Те са следствие на усилията на семенарските компании в създаване на високодобивни хибриди, които са устойчиви на стрес. На семинар край Стара Загора фермери от Южна България се запознаха с най-новата генетика при пролетните култури.

Земеделски производител иска да възроди производството на памук в Добруджа. Велислав Даскалов е единственият фермер в региона, който отглежда влакнодайното растение. Какви са предизвикателствата?

Следващият репортаж е изпълнен с багри и екзотика. Ще ви покажем златен папагал, синьо-жълта ара, ара макао, розово какаду, кралско жако и дори тукан. Те са част от единствената по рода си у нас изложба на екзотични папагали.

Вижте видео анонс на предаването ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.