1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да следвате най-модерните тенденции в овощарството

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да следвате най-модерните тенденции в овощарството

И още: Ще има ли фермерски пазар в София

20% са новите участници в юбилейното издание на изложението „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич. „Добруджа отдавна се е наложила като еталон в земеделската наука и практика и тези 20 поредни изложения го доказват“, заяви министърът на земеделието на храните при откриването на форума.

Интересът към мярка 214 постоянно нараства. Доказателство за това е по-големият брой на подадените заявления за кампания 2012. Тази година за първи път можеше да се кандидатства и за нови дейности. Добрата новина е, че всички те са одобрени на ниво документация. Към кои направления от Агроекологичната мярка рекордно е нараснал интересът – ще разберете от Мария Иванова, старши експерт в отдел Агроекологични плащания, ДФЗ. 

Най-сетне и България ще последва примера на Западна Европа и още преди края на годината в София ще отвори врати фермерски пазар, от който ще може да пазаруваме биопродукция директно от производителя, и то – на по-ниски цени. Повече за идеята разказва Албена Симеонова, член на Българска Асоциация Биопродукти.

В близост до Монтана пред земеделски производители бяха представени възможностите на трактори, произведени в Япония. Доколко те са рентабилни за нашите условия – ще ви покажем нагледно тази седмица в АГРОФОРУМ.

Качественият посадъчен материал и новите технологии в овощарството са гаранция за бърза и сигурна възвръщаемост на инвестициите. Това твърди Кольо Колев, доктор на селскостопанските науки, който заедно със сина си управлява един от големите разсадници в България. Тази седмица ще бъдем в разсадника в с. Паламарца, където ще ви покажем най-модерните технологии в овощарството.

Машините за прецизна сеитба с висока скорост ще бъдат внедрявани все по-осезаемо в българското земеделие. Причина за това е интензитетът на производството на зърнени култури в света. Част от тази рентабилна техника вече работи по българските полета.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 01.09.-08.09.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.