1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви хибриди царевица и слънчоглед засяха водещи зърнопроизводители

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви хибриди царевица и слънчоглед засяха водещи зърнопроизводители

И още: Интегрирано управление на вредителите при земеделските култури

Тази седмица предаването ще премине под знака на пролетната сеитба. Ще видим как протича тя в различните райони на страната и какви хибриди при царевицата и слънчогледа са избрали за своите полета зърнопроизводителите. Преди това се насочваме към Монтана, където официално беше открит нов агроцентър за земеделска техника, като намеренията на инвеститорите са той да бъде разширен и в него да се извършва и сервизно обслужване на земеделски машини.

Добрата агротехника не е достатъчна за висок добив. Семената са първата стъпка към подхода ни за рентабилно земеделие. Какви хибриди слънчоглед избра да засее земеделският производител Шабан Рафет, безспорен авторитет в района на Пловдив - отиваме на място, за да разберем.

Ефективна и качествена сеитба на пролетни култури – това е най-спешната задача във всяко земеделско стопанство през настоящите месеци. Затова изборът на сеялка е от изключително важно значение. Защо фермерите от Добруджа могат да разчитат на американска техника? Отговорите видяхме в полето на д-р Гочев край добруджанското село Конаре.

Факт е, че земеделието у нас е динамичен и развиващ се бизнес и все повече млади хора го избират за своя професия. В тяхна подкрепа висшите учебни заведения, съвместно със специализирани в сектора компании, извеждат опити, с които нагледно да илюстрират цялостни производствени технологии. За един такъв проект ще ви разкажем тазиседмица в АГРОФОРУМ.

Понятието „Интегрирано управление на вредителите при земеделските култури“ е добре познато сред земеделската общност в Европа. От края на миналата година прилагането на общите му принципи е задължително да се спазва от земеделските стопани. В тази връзка от 21 април БАБХ стартира информационна кампания, за да запознае родните фермери с принципите му и ползите от него.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 02.05.-09.05.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.