1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви възможности дава мярка 9 „Създаване на групи и организации на производителите“

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви възможности дава мярка 9 „Създаване на групи и организации на производителите“

И още: Растителна защита на овошките

Стартираме с церемонията по награждаването на "Зооинженер на България за 2015-та", която се състоя в китното балканско градче Котел.

Царевицата от години се очертава като любима за отглеждане култура у нас. Неслучайно фермерите я наричат Царицата на полето и винаги следят за новостите като хибриди и технологии за нейното по-успешно отглеждане. За тяхна радост най- предприемчивите семенарски компании вече организират работни срещи в страната, за да представят  новостите при царевицата за следващата кампания.

Все повече земеделски производители се насочват към идеята за кооперативите. Възможности за финансирането им до 2020 година ще даде Мярка 9 „Създаване на групи и организации на производителите“.

Как да защитим овощните видове, така че да ги опазим здрави и да получим качествена продукция – ето какво препоръчват агрономите.

При избора си на хибриди царевица и слънчоглед за сезон 2016 фермерите трябва да вземат предвид най-новите тенденции в селекцията на двете култури. Кои са новостите при тази генетика и какви проблеми се решават с нея – това дискутираха на среща представители на семенарска компания и земеделски производители от Добруджа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.