1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са водещите хибриди и ПРЗ за пролетната кампания

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са водещите хибриди и ПРЗ за пролетната кампания

И още: Защо Тодорка Кръстева е надеждният партньор на земеделските производители у нас

За 19-и пореден път в Добрич се проведе Борса за семена и посадъчен материал, с която стартира календарът на селскостопанските прояви у нас. Какви съвети получиха земеделските производители, които искат да получат добри резултати от царевицата – вижте тази седмица в предаването АГРОФОРУМ. Паралелно с Борсата за семена и посадъчен материал се проведе още едно ключово събитие – Националната среща на земеделските производители в Златни пясъци. 

Как фермерите трябва да надграждат производството си, за да продължават да получават високи добиви. Отговорите на тези въпроси бяха дадени на семинар, в който взеха участие близо 400 земеделски производители.

Продължава провеждането на семинари в цялата страна във връзка с предстоящата пролетна кампания. Този път на форум в Правец се събраха близо 150 земеделски производители, които уважиха поканата на Тодорка Кръстева, известно име в агробизнеса.

Специалистите по растителна защита препоръчват едновременно третиране на пшеницата срещу плевели и болести. Повече подробности за това икономически изгодно решение, както и за опазването на останалите основни земеделски култури с най-нови ПРЗ, научиха участници в семинар, който се състоя в к.к. Албена.

Ще ви заведем в село Чавдар, което е сред населените места с най-модерна визия у нас. Именно и затова то заслужено спечели специалната награда от конкурса Евросело на 2012 година.

Тази седмица ще посетим земеделски кооперации и агрофирми, за да научим на каква селекция при пролетниците ще разчитат през новия стопански сезон и доколко този избор е повлиян от изминалата тежка година.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 09.02.-16.02.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.