1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Край добричките села Паскалево и Победа очакват добри добиви от царевицата и слънчогледа

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Край добричките села Паскалево и Победа очакват добри добиви от царевицата и слънчогледа

И още: На поредица от семинари производителите на рапица научиха как да се подготвят за предстоящия сезон

Мярка 112, подпомагаща стопанствата на младите фермери, се отваря на 20 август и приемът ще продължи до 11 септември. Въпреки че изискванията към кандидатите са завишени, ако човек е със сериозни намерения и много амбиции, ще се справи. Това коментира за Агрофорум Милен Миланов, който има успешно приключил проект по мярката. Фермерът отглежда както традиционни за Добруджа култури, така и риган и бързорастящото дърво пауловния.

Знаем приказката, че каквото посееш, това и ще пожънеш. Тази седмица ще ви покажем как на практика това важи за земеделската кооперация в с. Козловец.

По време на демонстрация край Исперих бяха представени трактори, подходящи за малки и средни стопанства. Те са проектирани за тежки почви и многобройни операции.

Голямата суша е причина за много по-ниските добиви от пролетните култури тази година. Но надежда за по-добри резултати, независимо от климатичните условия, може да ви даде съвсем нова селекция при царевицата и слънчогледа. Тя беше представена на опитни полета край добричките села Паскалево и Победа.

В землището на село Вирове се проведе демонстрация, на която представените трактори и почвообработваща техника трябваше да преодолеят изключително сухата и сбита почва. Работата на плуга Евродиамант силно впечатли фермерите заради перфектната си работа въпреки тежките условия.

По време на семинари в Плевен и Стара Загора водещи производители на рапица получиха ценни съвети за успешното й отглеждане през новия стопански сезон. С какви грижи трябва да стартира той – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.