1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Мега демо и мега приключение край с. Плодовитово

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Мега демо и мега приключение край с. Плодовитово

И още: На какво се дължат високите добиви от пшеницата в различните краища на страната

Жътвата на житните култури – това е фокусът в предаването тази седмица. Кои сортове дават мечтаните добиви – ще разберете от репортажите ни от няколко локации в страната.

Първата ни дестинация е землището на село Плодовитово, обл. Стара Загора, което стана арена на най-атрактивното мега демо шоу за този сезон. Звездата в него беше зърнокомбайн-рекордьор, който направи първата си жътва у нас.

Рекорд в добива на пшеница отчитат в землището на пловдивското село Оризари. Резултатът е над 200 кг на декар повече зърно в сравнение с предишни години. Вижте на какво се дължи това.

Лозарите от Бургаско се доверяват на японските технологии при обслужването на лозята. Защо? Ще видите специализирани японски трактори, които показаха маневреност и висока производителост в землището на село Белодол, общ. Поморие.

Традиция и съвременност съчетани в семепроизводството. Това е формулата за успеха на полето. Висодобивни и устойчиви на болести сортове пшеница бяха показани в землищата на гр. Кнежа и с. Якимово.  

Нови модели трактори и зърнокомбайни бяха представени на Деня на соята край Кнежа. Земеделските производители се запознаха с технологията за отглеждане на културата и с агротехниката, благодарение която се постига рентабилност.

Възможно ли е да се отглежда висококачествена пшеница, от която да се жънат високи добиви? Отговорът е – да! Край добруджанското село Царичино бяха представени френски сортове житни култури, адаптирани към условията на Североизточна България.

Как изборът на генетика кореспондира с добрия добив. Отиваме в землището на русенското село Бръшлен, за да видим какви резултати получи местната кооперация.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 02.07 - 09.07.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.