1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Над 80% от исканията на България по отношение на новата ОСП са удовлетворени

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Над 80% от исканията на България по отношение на новата ОСП са удовлетворени

И още: Какво е решението, ако не постигате добра рентабилност от царевицата

Още с встъпването си в длъжност като министър на земеделието и храните проф. Иван Станков започна активни преговори по отношение на новата ОСП. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем какви договорености са били постигнати след заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел.

Ще ви покажем нещо особено любопитно – теглене на 6-тонен трактор, премятане на огромна гума и други силови упражнения. С такова атрактивно шоу в рамките на тазгодишното изложение АГРА в Пловдив беше отбелязан един специален рожден ден. Повече за събитието ще разберете, ако гледате АГРОФОРУМ тази седмица.

Соргото става все по-предпочитано от земеделските стопани у нас заради климатичните промени. Тази сухоустойчива култура е изключително добро решение и алтернатива за производителите, които не могат да постигнат добра рентабилност от царевицата.

Плевелите са сериозни конкуренти на ца­ревицата, особено в ранните фази от нейното развитие. На­маляването на загубите може да се постигне чрез своевременното им унищожаване. Как успешно да проведете това мероприятие – вижте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Върховите технологии завладяват земеделието. Изпълнението на различните агрооперации изисква прецизност, която впоследствие носи добавена стойност. Тази седмица в предаването ще ви разкажем за най-новите технически решения, които съкращават време и разходи.

Интересен технологичен продукт беше показан на Международното селскостопанско изложение АГРА в Пловдив. Решението, което е с холандски произход, е приложимо в животновъдните ферми.

Вървим по стъпките на най-добрите. А опитът им може да послужи на мнозина да станат по-успешни. Ще Ви срещнем с председателите на три земеделски кооперации с добри икономически резултати, за да разберем как постигат това.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 23.03.-30.03.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.