1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в Агрофорум: От фермерския фестивал на трапезата. Български мандри правят раклет

Тази седмица в Агрофорум: От фермерския фестивал на трапезата. Български мандри правят раклет

И още: Защо Но Тил технологията набира все повече последователи

No Till технологията набира все повече последователи. Днес гостуваме в стопанството на Пламен Николов от варненското село Аврен. Присъстваме на сеитба на пшеница, която ще се отглежда по принципите на безоранната технология. Как функцонира No Till и защо стопанинът е доволен – вижте в следващите минути.

Време е да опитаме сиренето тип раклет, което швейцарският фермер Йоаким Аншо направи през юли с българско мляко в две български ферми. Той обучи няколко фермери да правят и меко сирене алпийски тип. Вижте повече.

Дисбалансът в развитието на регионите в Европа налага промени в подхода на Европейското финансиране. Това са част от изводите на срещите в Гр.Талин,Естония на Генералните директори в областта на териториалното сближаване, уточни специално за Агро ТВ Деница Николова, зам.министър на регионалното развитие и благоустройството.

Каквито и да са причините за това един човек да се захване с животновъдство, едно е сигурно - трябва да обичаш животните. Грижите за тях са ежедневие, не са малко и проблемите. Каква е тук ролята на държавата и помага ли тя или по-скоро пречи? Как го усещат фермерите ще проверим сега, гостувайки в една кравеферма в плевенското село Милковица.

Развитието на аграрния сектор у нас е невъзможно без подкрепата на учените, които работят в тази сфера. Служителите от Селскостопанска академия извършват селективна дейност за създаването на устойчиво земеделие. Научните работници обаче работят в условията на финансови ограничения.

Първи есенен панаир на коня с международно участие – поредната успешна изява на Националната асоциация по коневъдство.

Повече подробности вижте на адрес www.agroforum.bg

Видео анонс на предаването вижте ТУК...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.