1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Селекционни технологии при пролетните култури – с признание и награди

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Селекционни технологии при пролетните култури – с признание и награди

И още: С какви машини ще посрещнете пролетната кампания

По традиция и тази година, в дните около празника на българските пчелари Св. Харалампий, Плевен стана столица на пчеларството. Фирми и организации от 9 страни се включиха в 12-то международно изложение-договаряне, което приключи с връчването на много награди.

Климатичните аномалии в последните години са истинско предизвикателство за семенарските компании. Получаването на гарантиран добив при каквито и да е капризи на времето е водещият мотив при разработваната от тях нова генетика. Пример за това са царевичните хибриди от концепцията Оптимум Аква макс. 

Иновациите при отглеждането на слънчоглед са насочени към решаването на проблеми с плевелите, както и с най-агресивните раси на синята китка.  


Правилният избор на хибрид при отглеждането на царевица предопределя до 25% от добива, твърдят агрономите. Въпросът е как да разберем кое е най-подходящото решение.

На прага на пролетната кампания фермерите отново имаха възможността да сверят часовниците си по отношение на земеделската техника. 

Какво впечатлява зърнопроизводителите. Несъмнено – високият добив. Именно такива хибриди при пролетните култури бяха представени наскоро на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 15.02.-22.02.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.