1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Сеялка световен рекордьор беше демонстрирана в района на Монтана

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Сеялка световен рекордьор беше демонстрирана в района на Монтана

И още: Какви нови машини видяха посетителите на БАТА АГРО 2013

В АГРОФОРУМ ще видите четвъртото поредно издание на изложението БАТА АГРО в Стара Загора, което се оказа рекордно тази година. В него взеха участие 193 компании с над 41 хил. кв. м изложбени площи, на които бяха представени последните иновации от българското и световното селскостопанско машиностроене. Каква основна тревога обаче изразиха организаторите на изложението от Българската асоциация на търговците на агротехника – ще видите тази седмица в АГРОФОРУМ.

Нашият екип засне повечето от представените световни премиери при земеделската техника. Някои от тях ще ви покажем в това предаване. На щандовете на семенарските компании коментираха, че тази пролет предостави значително по-добри условия за сеитбата на царевицата и слънчогледа, като надеждите са, че хибридите ще покажат добивния си потенциал. Кои от тях са били най-предпочитани от зърнопроизводителите – ще ви разкажем тази седмица в предаването.

Определящ фактор за рентабилността на всяко едно стопанство са технологиите за прецизно земеделие. Внедряването им гарантира на земеделските производители по-малко разходи и съответно по-високи печалби. В АГРОФОРУМ тази седмица ще ви покажем как постигат това в стопанството на един от големите фермери.

Соргото може да бъде отлична алгернатива за производителите на царевица. В условия на трайно засушаване културата се развива отлично и гарантира високи добиви. Вижте защо и тази година един от големите винпроми у нас ще заложи отново на соргото.

Спор няма – високите технологии означават предимство и конкурентност. Затова и демонстрациите на агротехника се посрещат с голям интерес от фермерите. Поредните две презентации на най-авангардните световни технологии при земеделските машини се състояха в землищата на монтанските села Громшин и Трифоново.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 18.05.-25.05.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.