1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Търговските банки – стабилните партньори на агробизнеса

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Търговските банки – стабилните партньори на агробизнеса

И още: Как зеленчукопроизводител от с. Телериг е станал пазарноориентиран с помощта на средства по мярка 141

Тази седмица в АГРОФОРУМ сме ви подготвили теми за поливното земеделие, растителната защита и разбира се – за земеделската техника.

Предизвикателствата, които отправя природата с високи температури и засушаване, провокират все повече производители да търсят варианти за справяне с проблемите. Такъв е случаят със зеленчукопроизводителя Милен Михов от добричкото село Телериг. Подкрепа на своите идеи за по-рентабилно производство получава чрез една от мерките на ПРСР. Как европейските средства са му помогнали да стане пазарноориентиран – ще видите единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

Въпреки че рапицата и пшеницата вече са прибрани и на места започна жътвата на царевицата и слънчогледа, със следващия репортаж ще върнем няколко месеца назад – през месец юни, за да видим уникален земеделски форум, на който присъстваха зърнопроизводители от Североизточна България. На него те се запознаха с иновативна растителна защита, приложена на полета край село Стожер.

Трудната стопанска година за производителите на рапица може да се повтори и през новия сезон, защото подготовката на почвата ще бъде затруднена отново от сушата. Какво е решението на проблемите – това беше темата на поредица от семинари в Плевен и Стара Загора, на които присъстваха водещи зърнопроизводители. На тях те научиха, че от тази есен могат да се сеят два нови рапични хибрида. Повече за тази най-нова генетика – тази седмица в АГРОФОРУМ.

Земеделието е рисков бизнес, който се нуждае от навременно финансиране. Инвестирането в него е основата, на която се крепи рентабилността. Затова предприемачите в сектора виждат в лицето на банките стабилни партньори. Тази седмица в предаването ще ви покажем как се гради едно такова сътрудничество и кои са най-популярните схеми, с помощта на които земеделските производители получават по-голяма сигурност и стабилност на своя бизнес.

И в края на предаването ще ви заведем в Швейцария, където се състоя световната премиера на нови серии американски трактори в диапазона 55-115 к.с. Те са наследници на легендарна марка, станала любима на фермерите още от началото на ХХ-и век.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 25.08.-01.09.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.