1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в предаването Агрофорум: Ползите от биогазовите инсталации

Тази седмица в предаването Агрофорум: Ползите от биогазовите инсталации

И още: Българско животновъдство с работна ръка от Индия

Каква беше годината за българските лозари и добри ли са перспективите пред бранша - коментар на Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.
За по-чиста околна среда и добавяне на стойност – в това е смисълът, когато се инвестира в биогазови инсталации. Идеята е оползотворяване на животинския тор, а от друга страна - печалба от продажбата на електроенергия. Въпросът е след като ползата е сериозна, защо в страната ни подобни съоръжения се броят на пръсти. 
 
Българско животновъдство с работна ръка от Индия! Идеята не е съвсем безпочвена и може да се окаже спасителна за сектора, ако продължава родното противоречие: има безработица, има и работа във фермите, но... няма кой да я върши. Как се отразява това на биволовъдството у нас и има ли решение? 
10 години Българска асоциация биопродукти. За това време тя успя да осъществи ефективни партньорски взаимоотношения с институции и организации, от които зависи селскостопанската политика. От няколко години е член на най-голямата организация на биологичните сдружения в света.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.