1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Томислав Дончев призова новото ръководство на фонд "Земеделие" към диалог и откритост

Томислав Дончев призова новото ръководство на фонд "Земеделие" към диалог и откритост

Снимка:

Фондът управлява най-много пари от ЕС

Новото ръководство на държавен фонд "Земеделие" е длъжно да демонстрира по-отворен подход към бенефициентите по Оперативна програма "Развитие на селските райони", пише dnevnik.bg. Тази препоръка отправи към новите шефове на фонда, който управлява най-много пари от ЕС, министърът по усвояването на евросредствата  Томислав Дончев.

По думите му новото ръководство трябва  бързо да реши два съществени въпроса. Единият е обработката на около 1000 подадени проекти, някои от които чакат още от 2009 г. Другият  е разрешаването на случаи с некоректни бенефициенти по предприсъединителната програма САПАРД.

Като пример за интензивен постоянен диалог с бенефициентите Дончев посочи Оперативните програми "Регионално развитие" и "Околна среда". В същото време той посочи, че кметовете нямат достъп до служителите на фонд "Земеделие" и това спъва работата по Програмата за развитие на селските райони. "Това спъва работата на фонда. Рецептата за успех е диалог и откритост", каза Дончев.

Ръководството на фонда беше сменено изцяло в края на март с официален мотив подобряване на работата по Програмата за развитие на селските райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.