1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Трети събор на българското земеделие организира МЗХ

Трети събор на българското земеделие организира МЗХ

Изложението продължава традицията от последните две години, като идеята е да се съберат и представят заедно представители от различни сектори на земеделското производство и хранителната индустрия

Трети събор на българското земеделие организира във Варна министерството на земеделието и храните днес и утре. Изложението продължава традицията от последните две години, като идеята е да се съберат и представят заедно представители от различни сектори на земеделското производство и хранителната индустрия.

За първи път през тази година изложението ще се проведе извън София, като то ще съвпадне с Деня на град Варна и ще бъде позиционирано точно пред Централния вход на Морската градина – пред Фестивалeн и конгресен център.

Съборът ще започне в 8 часа на 15 август и ще приключи в 20 часа на 16 август.

В изложението по традиция участват представители от сектор „Пчелен мед” от цяла България, като сега ще се представи Сдружение за биологично пчеларство с председател Димо Димов под логото „Златен мед” със сертифицирани биологични пчелни продукти от Еленски Балкан.

На събора във Варна ще се представят и хлебопроизводители, производители на млечни продукти – сирене, краве масло, кисело мляко, топено сирене.

На събора ще участва и фирма, единствен в страната биопроизводител на нетрадиционното за България растение – топинамбур (земна ябълка). Фирмата отглежда растението и го преработва в различни продукти по авторски рецепти, изготвени в сътрудничество с Университета по Хранителни технологии в Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.